Език със зелен пипер и червени чушки

Испанска рецепта за запържен в масло език върху канапе от карамелизиран лук и печени чушки
Източник: Бон Апети
Дата: 27.03.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 скилидки чесън
2 ч. л. сол
1 ч. л. зелен пипер
4 печени чушки
2 стерилизирани домата
2 скилидки чесън
2 глави лук
3-4 с. л. олио
2 ч. л. оцет
1 ч. л. кафява захар
1 кг свински език
60-80 г масло
10-12 зърна черен пипер
2 дафинови листа


Начин на приготвяне:
1
Език със зелен пипер и червени чушки
Свинските езици се измиват много добре, поставят се в тенджера под налягане и се заливат с 1 - 1/2 л студена вода.
2
Език със зелен пипер и червени чушки 2
Подправят се с черен пипер, дафинов лист, сол и скилидки чесън и се варят под налягане около 30 минути.
3
Език със зелен пипер и червени чушки 3
Свареният език се обелва, докато е топъл, и се нарязва на филийки. Филийките се поставят в тиган с предварително загрятото масло и се поръсват със стрит зелен пипер. Запържват се за 1 минута и се оттеглят от котлона.
4
Език със зелен пипер и червени чушки 4
Главите лук се обелват и се нарязват на еднакви по големина полумесеци.
5
Език със зелен пипер и червени чушки 5
Скилидките чесън се нарязват наситно, печените чушки – на по-едри парчета.
6
Език със зелен пипер и червени чушки 6
Лукът се карамелизира в предварително загрято в малка тенджера олио, на тих огън, за около 10-15 минути.
7
Език със зелен пипер и червени чушки 7
Накрая се добавят чесънът и нарязаните наедро чушки.
8
Език със зелен пипер и червени чушки 8
Поръсва се с кафявата захар, налива се оцетът и се разбърква.
9
Език със зелен пипер и червени чушки 9
Стерилизираните домати се нарязват надребно, добавят се при останалите продукти, посолява се и се разбърква.
10
Език със зелен пипер и червени чушки 10
Езикът се сервира върху канапе от соса и по желание се декорира с пера пресен лук.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


145 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: