Ескабече със свински език

Източник: Бон Апети
Дата: 12.08.2003
Ескабече със свински език
 
Необходими продукти:
5-6 свински езика (1 кг)
1 яйце
2 зърна бахар
1 дафинов лист
10 зърна черен пипер
3 чушки (1 зелена и 2 червени)
2 глави кромид лук
2 моркова
1 ч. ч. олио
1 ч. ч. винен оцет
7-8 зърна черен пипер
1 с. л. захар
1 ч. л. сол
1 ч. л. червен пипер
1 дафинов лист
1 ч. л. риган
1/2 ч. л. майоран
лют пипер на вкус
магданоз за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Ескабече със свински език
Езиците се заливат с вода и се оставят да се изкисват 1/2 час. След това се слагат в тенджера под налягане, заливат се с вода и се подправят с бахара, дафиновия лист и черния пипер. Захлупва се, поставя се на котлона и се вари 25-30 минути.
2
Ескабече със свински език 2
Лукът се нарязва на полумесеци, морковите - на колелца, чушките - на ивички.
3
Ескабече със свински език 3
В дълбок тиган се загрява олиото и в него на силен огън за 2-3 минути се запържват нарязаните зеленчуци. След това се поставят подправките (дафинов лист, черен пипер, червен пипер, лют пипер, риган, майоран) и се разрежда с оцета и 200 мл вода. Сипват се захарта и солта и се пържи още 10 минути на тих огън под капак, докато зеленчуците омекнат.
4
Ескабече със свински език 4
Сварените езици се изваждат, поставят се в съд с леденостудена вода и след като се охладят, се обелват. Нарязват се на парчета, смесват се с горещата зеленчукова смес и се оставят да се охладят и престоят една нощ.
5
Ескабече със свински език 5
Парчетата език се изваждат, подреждат се в чиния и върху тях се сипва от зеленчуците със соса. Отгоре се настъргва свареното яйце и се поръсва с накълцан магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: