Есенна салатка

Източник: Bilqna Vladimirova Vladova
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 25.03.2018
Есенна салатка
Есенна салатка
 
Необходими продукти:
1 зелка (сорт „Кьосе“)
1 червена зелка
5 моркова
400 г маслини (без костилки)
1 консерва царевица
2 лимона
зехтин
сол


Начин на приготвяне:
1
Бялото и червеното зеле се почистват от горните листа и се нарязват на ситно по отделно (почти като настъргано). Претриват се с малко сол, без да се смесват.


2
Морковите се измиват добре и се настъргват, като също може да се претрият със сол.
3
В чиния се подрежда една част от бялото зеле, една част от червеното зеле и моркови, като се разпределят приблизително по равно. Маслините се изваждат от зехтина и се нарязват на шайбички. Слагат се в центъра на салатата.


4
Накрая на няколко места се слага царевица, като количеството й е според личните предпочитания. Сокът не лимоните се изцежда и се смесва със зехтина. С тази смес се полива цялата салата.


Съвети:
Най-подходящо за салата е бялото зеле сорт „Кьосе“, защото е меко и по-сочно от другите сортове.

Преди да започнем да правим салатата, маслините се накисват в зехтина, за да се овкусят и двете. Може да се използва и обикновено олио, но със зехтин се получава по-добре.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


133 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: