Есенен корн чаудър

В основата на бульона стои вкусът на бекона
Източник: Бон Апети
Дата: 11.10.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
6 кочана млечна царевица
6 резена бекон
1 глава лук
2 зелени люти чушки
1 зелена чушка
1 червена чушка
1 стрък селъри
2 картофа
3 средни домата
1 щипка индийско орехче
1/2 с. л. захар
1 ч. л. пушен червен пипер
2 дафинови листа
500 мл готварска сметана
1 л прясно мляко
сол и черен пипер на вкус
1/2 връзка магданоз


Начин на приготвяне:
1
Есенен корн чаудър
Зърната царевица се отделят от кочана. Лукът, чушките и селърито се нарязват наситно.
2
Есенен корн чаудър 2
Беконът се слага в тенджера и се пържи, докато стане хрупкав.
3
Есенен корн чаудър 3
Картофите и доматите се обелват и се нарязват на кубчета.
4
Есенен корн чаудър 4
Лукът се запържва до карамелизиране в мазнината, която се е отделила от бекона. Добавят се селърито и чушките.
5
Есенен корн чаудър 5
След като зеленчуците се запържат, се сипват картофите, доматите, индийското орехче, захарта, пушеният пипер, дафиновите листа и царевицата.Намалява се силата на огъня и се оставя да къкри под капак, докато зеленчуците омекнат – около 30 минути.
6
Есенен корн чаудър 6
Наливат се млякото и сметаната. Щом кипнат, съдът се дърпа от котлона. Овкусява се със сол и черен пипер и се поръсва с наситнен магданоз. Сервира се с натрошения бекон.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

03.10.2013
имах дно парче брезаола в хладилника и смених бекона с него,като го запържих в масло-получи се много добре!
1.
Изпрати
лично съобщение

03.10.2013
Неочаквах да се получи чак толкова вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


121 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: