Емпанади с тиква и сирене

Изчезват за броени минути
Източник: Бон Апети
Дата: 12.11.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г тиква (обелена)
50 г сирене „Дунавия“
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 стрък мащерка
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус

за тестото:
250 г брашно
125 г краве масло (студено)
2 яйца
1/2 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Емпанади с тиква и сирене
Тиквата се реже на кубчета и се сварява на пара.
2
Емпанади с тиква и сирене  2
Лукът и чесънът се наситняват и се запържват в зехтина, докато омекнат.
3
Емпанади с тиква и сирене  3
Тиквата се намачква със сиренето, прибавят се листенцата мащерка, сол, черен пипер и запържените зеленчуци.
4
Емпанади с тиква и сирене  4
Брашното се смесва със солта и маслото и се претрива до получаването на трохи.
5
Емпанади с тиква и сирене  5
Добавя се 1 яйце и се замесва тесто. (Ако има нужда се наливат 1-2 с.л. студена вода.)
6
Емпанади с тиква и сирене  6
Прибира се в хладилник за 30 минути.
7
Емпанади с тиква и сирене  7
Тестото се разточва на тънка кора и с помощта на ринг или чаша се изрязват кръгове.
8
Емпанади с тиква и сирене  8
В средата на всеки се слага малко от плънката, а краищата на тестото се намазват с разбито яйце.
9
Емпанади с тиква и сирене  9
Кръговете се прехлупват, краищата се притискат с вилица, за да се залепят добре.
10
Емпанади с тиква и сирене  10
Оформените емпанади се подреждат в тава с незалепващо покритие и се намазват с яйце.
11
Емпанади с тиква и сирене  11
Пекат се в загрята на 180 градуса фурна (с вентилатор) до готовност – 18–20 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


150 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: