Емпанади с телешко и сос „Хойсин“

С богата и ароматна плънка
Източник: Бон Апети
Дата: 11.10.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
300 г брашно
120 г краве масло
1 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. сол
олио за маслена баня

за плънката:
400 г телешка кайма (от врат)
150 г бяло зеле
50 г пресен джинджифил
50 мл олио
2 скилидки чесън
1 глава лук
3 с. л. сос „Хойсин“


Начин на приготвяне:
1
Емпанади с телешко и сос „Хойсин“
В купа се смесват брашното, солта и бакпулверът.
2
Емпанади с телешко и сос „Хойсин“ 2
Прибавя се маслото, нарязано на кубчета и се претрива с пръсти, докато се получат трохи.
3
Емпанади с телешко и сос „Хойсин“ 3
Наливат се 40 мл студена вода, и отново се разбърква, докато се образува топка, която се увива във фолио и се прибира в хладилник, за да стегне.
4
Емпанади с телешко и сос „Хойсин“ 4
Зелето се реже на тънки ивици, джинджифилът се настъргва, чесънът се накълцва, а лукът се реже на кубчета. Запържват се в загрятото олио за кратко и съдът се дърпа от огъня.
5
Емпанади с телешко и сос „Хойсин“ 5
Каймата се разбърква добре със запържените зеленчуците и соса „Хойсин“.
6
Емпанади с телешко и сос „Хойсин“ 6
Тестото се разточва върху набрашнен плот. От него с помощта на ринг се изрязват кръгове.
7
Емпанади с телешко и сос „Хойсин“ 7
В средата на всеки се поставя по малко от плънката, а краищата на тестото се намазват с вода.
8
Емпанади с телешко и сос „Хойсин“ 8
Прехлупват се, като полумесеци, притискат се с ръце, за да се залепят, а после и с вилица.
9
Емпанади с телешко и сос „Хойсин“ 9
Пържат се на маслена баня.
10
Емпанади с телешко и сос „Хойсин“ 10
Отцеждат се върху кухненска хартия и се поднасят.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


261 ДУШИ ОНЛАЙН
Симона коментира рецептата Палачинки „Гундел“
Вера коментира рецептата Банички със сирене и картофи
M. се регистрира в сайта.
Radi Dimitrov се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: