Емпанади с пастет от пилешки дроб

Топли, хрупкави, с вкусна плънка... Те са идеалната закуска, а защо не и мезе към чаша бира или вино.
Източник: Бон Апети
Дата: 03.08.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пакет бутертесто (400 г)
360 г пастет с пилешки дроб Compass
100 г зелени маслини (без костилки)
50 г сушени домати
2 стръка мащерка
1/4 връзка магданоз
2 твърдо сварени яйца
1 яйце (за намазване)

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Емпанади с пастет от пилешки дроб
Маслините се нарязват на шайби, а сушените домати се наситняват.

2
Емпанади с пастет от пилешки дроб 2
Сварените яйца се обелват и се нарязват на кубчета.
3
Емпанади с пастет от пилешки дроб 3
Мащерката и магданозът се наситняват.
4
Емпанади с пастет от пилешки дроб 4
В купа се смесват яйцата, маслините, сушените домати и пастетът.
5
Емпанади с пастет от пилешки дроб 5
Добавят се наситнените билки и се разбърква.
6
Емпанади с пастет от пилешки дроб 6
Тестото се разточва леко върху набрашнен плот.
7
Емпанади с пастет от пилешки дроб 7
С помощта на ринг се изрязват 18 кръга.
8
Емпанади с пастет от пилешки дроб 8
По ръба се намазват с яйце, разбито с малко вода.
9
Емпанади с пастет от пилешки дроб 9
В средата на всеки кръг се слага от плънката.
10
Емпанади с пастет от пилешки дроб 10
Прегъват се през средата, за да се получи полумесец.
11
Емпанади с пастет от пилешки дроб 11
Краищата се притискат с вилица, за да се затворят добре емпанадите.
12
Емпанади с пастет от пилешки дроб 12
Намазват се с останалата част от разбитото яйце.
13
Емпанади с пастет от пилешки дроб 13
Пекат се 20 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: