Емпанадас с пилешко

Източник: Бон Апети
Дата: 23.09.2009
Емпанадас с пилешко
 
Необходими продукти:
200 г брашно
80 г маргарин
1/4 ч. л. сол
1 яйце
1 пилешко бутче
3 картофа
1 морков
1 глава лук
3–4 стръка магданоз
50 г маргарин
2 с. л. доматено пюре
1/2 ч. л. босилек


Начин на приготвяне:
1
В купа се слага пресятото брашно за тестото, добавя се маргаринът и с вилица се мачка, докато стане на едри трохи. Солта се разтваря в чаша с 5–6 с. л. вода, която постепенно се налива при брашното. Всичко се разбърква, докато съставките се смесят. Целта е да се получи твърдо тесто, което се оставя да отлежи покрито в хладилник за 30 минути. Внимава се да не се премеси.
2
Бутчето се вари в подсолена вода заедно с измитите и небелени картофи. След това се почиства от кожата и костите и се нарязва на много ситно, а картофите се обелват.
3
Плънката се приготвя, като в купа се настъргват лукът и морковът, а картофите се режат наедро. Слагат се месото, солта, маргаринът, магданозът, босилекът, доматеното пюре и хубаво се разбъркват.
4
Тестото се разточва на тънка кора и с кръгла формичка или пръстен се изрязват кръгчета с диаметър 10–12 см. В средата се слага по 1 ч. л. от плънката, а краищата на всяко кръгче се намазват с вода и се залепват, като се притискат с вилица, за да се получи и атрактивна шарка.
5
Емпанадите се слагат в намаслена и набрашнена тава, намазват се с разбито яйце и се пекат около 15–20 минути на 220 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: