Емпанадас с чоризо

С богата и ароматна плънка
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
200 г фино царевично брашно
240 г бяло брашно
1 яйце
1/2 ч. л. сол
4 с. л. олио
олио за маслена баня
брашно за поръсване

за пълнежа:
250 г сирене „Моцарела“
200 г люта наденица „Чоризо“
1 връзка пресен лук


Начин на приготвяне:
1
Емпанадас с чоризо
Двата вида брашно се смесват със солта, олиото, около 150 мл вода и яйцето. Върху набрашнен плот се замесва меко тесто и се оставя да почине 30 минути.
2
Емпанадас с чоризо 2
Пълнежът се приготвя, като чоризото се реже на шайби, запича се на сух тиган до златисто и се отцежда от мазнината върху кухненска хартия.
3
Емпанадас с чоризо 3
Наситненият лук се слага за 1 минута в отделилата се от чоризото мазнина, за да омекне.
4
Емпанадас с чоризо 4
Чоризото се накълцва и се смесва с лука и накъсаната моцарела.
5
Емпанадас с чоризо 5
Тестото се разточва върху набрашнен плот на тънка кора, изрязват се кръгове.
6
Емпанадас с чоризо 6
В средата на всеки кръг се слага по малко от плънката.
7
Емпанадас с чоризо 7
Краищата им се намазват с вода и се затварят добре, като се притискат. Отгоре се правят декоративни шарки.
8
Емпанадас с чоризо 8
Оформените емпанадас се пържат в загрято на 180 градуса олио от всички страни, докато станат златисти, след което се отцеждат от мазнината върху кухненска хартия.



Съвет:
Може да напълните емпанадас и с Черен боб с ориз "Гайо пинто"

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: