Еленски бут със суфле от спанак и сос „Бейлис”

Източник: Бон Апети
Дата: 16.02.2010
Еленски бут със суфле от спанак и сос „Бейлис”
 
Необходими продукти:
600 г еленски бут
400 г пресен спанак
80 г брашно
2 яйца
1 щипка черен пипер
сол на вкус
краве масло за намазване
50 мл „Бейлис”
2 жълтъка
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Еленският бут се нарязва на парчета с дебелина 2–3 см, които се пекат на скара от двете страни за 4–5 минути. След това се измиват със студена вода и се пекат още 3–4 минути.
2
Спанакът се почиства, измива се и се бланшира във вряща подсолена вода за 2–3 минути. След това се отцежда и се накъсва наситно в купа. Прибавят се брашното, щипка сол, черният пипер, отделените жълтъци, разбитите на сняг белтъци и всичко се разбърква до получаване на хомогенна смес.
3
Сместа се разпределя в намазани с масло купички за крем карамел. Пече се 7–8 минути в предварително сгорещена до 180 градуса фурна.
4
Жълтъците за соса се смесват с 2 с. л. вода и се посоляват. С миксер се разбиват на водна баня, докато се получи плътен крем. Накрая се прибавя и сосът „Бейлис, разбърква се и съдът се оттегля от огъня.
5
Парчетата еленски бут се подреждат в средата на чинията за сервиране. До тях се поставя суфлето от спанак, полива се със соса и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


142 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: