Еленска кървавица

Източник: Бон Апети
Дата: 05.01.2004
Еленска кървавица
 
Необходими продукти:
1 свински бъбрек и сърце
1 ч. л. чубрица
1/2 ч. л. черен пипер
2-3 с. л. ориз
1/4 глава лук
1 м дебело свинско черво
700 г свински бял дроб
200 г шарено свинско месо


Начин на приготвяне:
1
Еленска кървавица
Накълцаното надребно месо, оризът, белият дроб, бъбрекът, сърцето, настърганият лук, чубрицата и черният пипер се поставят в съд и хубаво се разбъркват.
2
Еленска кървавица 2
Измитото с вода и сол дебело черво се пълни с готовата смес и се завързва здраво от двете страни.
3
Еленска кървавица 3
В тенджера се налива вода, на дъното се поставя чиния и върху нея се слага напълненото черво. Отгоре се захлупва с още една чиния и се оставя да ври на слаб огън около 2-3 часа.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: