Експресно парфе

Източник: Bilqna Vladimirova Vladova
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 26.03.2018
Експресно парфе
 
Необходими продукти:
300 г бисквити за торта
170 г краве масло
200 мл течна сметана
600 г заквасена сметана
2-3 с. л. захар
1 1/2 пакетче желатин (около 15 г)
натурално какао (за поръсване)


Начин на приготвяне:
1
Бисквитите се натрошават на средно едри трохи и се изсипват в купа. Маслото се разтопява на водна баня и се излива върху бисквитите. Всичко се разбърква добре. Сместа се прехвърля във форма с отделящи се стени. Бисквитите се притискат по дъното на формата с ръце (или с подходяща шпатула), до получаване на тънък блат.
2
Течната сметана се разбива в дълбока купа. Добавят се захарта и заквасената сметана и продължава да се разбива с миксер.


3
Желатинът се разтваря поред указанията върху опаковката и се оставя да набъбне. След това се разтопява на водна баня. Излива се в купата със сметаната и се разбърква добре.
4
Малко повече от половината сметана се изсипва върху бисквитения блат и се разстила. Към останалата сметана се добавя малко какао, колкото съвсем леко да потъмнее. Разбърква се добре и се изсипва върху другата сметана. Заглажда се и се поръсва с какао. По желание може да се поръси и с шоколадови пръчици.


5
Десертът се покрива с прозрачно фолио (без да се допира до сметаната) и се слага поне за 1 час в хладилник. След това се изважда и стените на формата се махат. Може да се сервира веднага или да се охлади още малко.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: