Експресен десерт

Нежен крем, бишкоти с аромат на портокал и шоколад – за пълно удоволствие
Източник: Бон Апети
Дата: 15.08.2011
Експресен десерт
 
Необходими продукти:
100 г бишкоти
сокът от 1 портокал
40 г натурален шоколад
листенца мента за украса

за крема:
400 г сирене „Марскарпоне“
150 г сладко от вишни
20 мл ликьор „Амарето“
1 ванилия


Начин на приготвяне:
1
Експресен десерт

Сиренето „Маскарпоне“, сосът от сладкото, ликьорът и ванилията се смесват в купа и се разбъркват добре, за да се получи крем. В две високи чаши се разпределят вишните от сладкото. 


2
Експресен десерт 2

Редят се бишкоти и се  напояват с портокаловия сок. Слага се крем, сладко, бишкоти и се завършва с крем. 


3
Експресен десерт 3

Поръсва се с настърган шоколад, украсява се с листенца мента и се оставя за 1 час в хладилник. 


 


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Мария Петрова

04.11.2015
Стана много нежен и ефирен. Но трябва да престои поне 2 часа в хладилник.
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
ного хубава рецепта беше много вкусна вие сте много умни Лорче и Стоянче
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


103 ДУШИ ОНЛАЙН
Юрукова се регистрира в сайта.
dd2 се регистрира в сайта.
Велина Василева коментира рецептата Кибе в бял сос
Бон Апети коментира рецептата Кибе в бял сос
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: