Еклерова торта

Лесна рецепта за еклерова торта с шоколадово-бисквитен блат, домашен яйчен крем и профитероли
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
160 г чаени бисквити
1/2 л готварска сметана
2–4 ч. л. малиново сладко
75 г нишесте
150 г захар
2 яйца
1/2 л прясно мляко
1 щипка сол
1 щипка захар
100 мл олио
150 г брашно
4–6 яйца
какао за поръсване
карамелов топинг за декорация
160 г течен шоколад
50 г захар


Начин на приготвяне:
1
Еклерова торта
В тенджера се загряват 250 мл вода заедно с олиото. Щом заври, се добавят солта, захарта и брашното и се бърка с дървена лъжица, докато тестото започне да се отделя от тенджерата. Оставя се да се охлади, като се разбърква.
2
Еклерова торта 2
След това тестото се слага в кухненския робот и като се бърка, едно по едно добавят яйцата. Получената хомогенна смес се шприцова с пош във форма на розички върху покрита с хартия за печене тава. Пекат се в предварително загрята до 250–260 градуса фурна 8–10 минути.
3
Еклерова торта 3
Кремът се приготвя, като 2–3 с. л. от млякото се разбиват с нишестето и се добавят яйцата. Останалото мляко се загрява заедно със захарта и щом заври, се налива яйчената смес. След като кипне, се оставя да се охлади и се поръсва с малко захар.
4
Еклерова торта 4
Сметаната се разбива със захарта и се смесва с пудинг крема и малиновото сладко. Натрошените бисквити се разбъркват с шоколада.
5
Еклерова торта 5
В тава се поставя хартия за печене, слага се голям метален пръстен и в основата му се разпределя бисквитената смес. Намазва се с половината от крема, покрива се с част от пълните с крем профитероли и отгоре се разпределя останалият крем.
6
Еклерова торта 6
Подреждат се останалите профитероли и тортата се поставя в хладилник, за да стегне. Декорира се с карамелов топинг и се поръсва с какао.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

06.02.2016
Харесвам тази торта
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: