Еклери с ягодов крем и карамелов топинг

Източник: Бон Апети
Дата: 15.07.2010
Еклери с ягодов крем и карамелов топинг
 
Необходими продукти:
100 г краве масло
3 яйца
200 г брашно
1 щипка сол
3 с. л. захар
300 мл прясно мляко
100 г захар
2 жълтъка
2 с. л. брашно
1 ванилия
3 с. л. ягодово сладко (замразени ягоди)
карамелов топинг


Начин на приготвяне:
1
Кипват се 400 мл вода, едновременно се прибавят маслото и брашното и се разбърква добре. Добавят се яйцата, бърка се отново до получаване на еднородна смес и от нея с лъжица или сладкарски пош се правят топчета или розички. Поставят се върху хартия за печене и се пекат 15 минути до златисто във фурна, загрята на 190 градуса.
2
Жълтъците за крема се разбиват с брашното, 50 мл от млякото и 30 мл студена вода. Сместа се добавя към останалото загрято мляко и се бърка до получаването на гъста каша.
3
Кремът се оставя да изстине, а белтъците се разбиват на сняг и се прибавят към него заедно с ванилията и ягодовото сладко (ако се използват замразени ягоди, те се пасират с 1 с. л. пудра захар). Разбърква се добре.
4
Еклерите се пълнят с готовия крем, като се заделя 1/4 от него за декориране с помощта на пош или с лъжичка, след като са предварително разрязани на половина.
5
Поднасят се залети с топинг и декорирани с част от крема.
6
Кремът може да се приготви с лимони вместо ягоди, както и със заквасена сметана или ванилов пудинг (1 опаковка).
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


230 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: