Еклери с крем „Шантии”

Любим десерт с изискано звучене
Източник: Бон Апети
Дата: 02.04.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
180 г брашно
2 с. л. захар
120 г краве масло
4 яйца (L) от свободни кокошки
250 мл вода
1/4 ч. л. сол

за крема:
500 мл студена животинска сметана
3 с. л. пудра захар
1 есенция ванилия

за гарниране:
30 г кокосови стърготини
1-2 с. л. мед

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Еклери с крем „Шантии”
В тенджера се смесват водата, солта, маслото и захарта. Оставят се на котлона, докато сместа кипне.
2
Еклери с крем „Шантии”  2
Брашното се слага към тях, като се бърка непрекъснато на слаб огън.
3
Еклери с крем „Шантии”  3
Трябва да се получи гъста, лепкава тестена топка, която се отделя от стените на съда. Тестото се оставя да се охлади.
4
Еклери с крем „Шантии”  4
Към него едно по едно се добавят яйцата, при непрекъснато разбъркване с миксер.
5
Еклери с крем „Шантии”  5
След това тестото се поставя в пош с набразден накрайник. В тава с незалепващо покритие, на разтояние един от друг, от тестото се оформят еклери с дължина 12 см. Връхчетата, които стрърчат, се заглаждат с мокри пръсти.
6
Еклери с крем „Шантии”  6
Еклерите се пекат в загрята на 180 градуса с вентилатор фурна за около 30 минути, като фурната не се отваря. Охлаждат се.
7
Еклери с крем „Шантии”  7
Студената сметана за крема се смесва с пудрата захар и ванилията. Всичко се разбива с миксер, докато се получи пухкав крем.
8
Еклери с крем „Шантии”  8
Еклерите се режат на две хоризонтално. В пош се слага от крема и еклерите се пълнят хубаво с него.
9
Еклери с крем „Шантии”  9
Повърхността на еклерите се маже с мед, поръсват се с предварително запечени на сух тиган кокосови стърготини.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

26.10.2015
Тестото е адски сполучливо,но ги направих със варен обикновен крем. Благодаря за рецептата.
6.
Изпрати
лично съобщение

10.09.2015
Пълнежът на еклерите го смених като използвах на Др.Йоткер Парадайз крем Ванилия, а сладкарската сметана я използвах заедно с разтопен шоколад и малко краве масло за глазура на еклерите. Станаха много хубави и умерено сладки. Наистина изчезват за броени минути. :))
5.
Изпрати
лично съобщение

10.07.2015
Много фини и изключително вкусни!
4.
Изпрати
лично съобщение

04.04.2015
не харесвам крем от сметана. предпочитам класическия жълтъчен крем без белтъци и с малко масло.
3.
Изпрати
лично съобщение

11.11.2014
разкошни изчезват за минути
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


235 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: