Еклери

ТИТЛА: Чирак
Дата: 13.11.2009
Еклери
 
Необходими продукти:
125 мл прясно мляко
115 г краве масло (нарязано на парчета)
140 г брашно
1/4 ч. л. захар
1/4 ч. л. сол
5 големи яйца
1 доза бостънски крем
80-100 г натурален шоколад
40 г краве масло
40 мл прясно мляко


Начин на приготвяне:
1
Тестото се приготвя, като млякото,  125 мл вода, маслото, захарта и солта се поставят в дълбок съд. Загряват се до кипене. Брашното се сипва наведнъж и с дървена лъжица се бърка енергично, докато тестото започне да се отделя от стените на съда и сместа стане на топка.
2
Намалява се огъня, тестото се бърква без прекъсване в продължение на 2-3 минути. Отстранява се от огъня, добавят се едно по едно яйцата, като след всяко яйце се разбърква до пълното му смесване с тестото.
3
Още при първото яйце тестото се разпада на части, но след добавянето на всички яйца става гладко и лъскаво. От получената смес върху тава покрита с хартия за печене се шприцоват еклерите във форми по желание. Пекат се в предварително загрята на 200 градуса фурна, около 25-30 минути. По време на печенето първите 10 минути вратата на фурната не трябва да се отваря, за да не се прекъсне процесът на бухването. Изпечените еклери се оставят да изстинат, след това се пълнят с крем.
4
Глазурата се приготвя, като всички пордукти се поставят в дълбока купа на водна баня (ли MW). Загряват се при непрекъснато бъркане до напълното разтапяне на шоколада. След като се разтопи шоколадът, се бърка до хомогенност. Украсява се по желание.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

18.02.2016
да
3.
Изпрати
лично съобщение

27.03.2014
Това е рецепта за еклери класически тип, Кремът се приготвя така : Разбийте жълтъците и захарта на сняг . Добавете ги към млякото и разбъркайте добре . Прибавете постепенно брашното и нишестето , сложете и ванилиите . Смесете всичко много добре с интензивно разбъркване . Сложете готовата смес на котлона и на много слаба степен варете крема до сгъстяването му .
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Тук трябва да се намеси Камелия :)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Немога да разбера кои от продуктите са за тестото и кои за глазурата
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: