Едно различно семифредо

Вкусно, сочно и сладко
Източник: Maria Ivanova
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 04.09.2015
Едно различно семифредо
Едно различно семифредо
Едно различно семифредо
Едно различно семифредо
 
Необходими продукти:
8 бисквити „Закуска“
100 мл прясно мляко
100 мл течна сладкарска сметана
2 белтъка
100 г захар
1 есенция ром
60 г течен шоколад
200 г малини


Начин на приготвяне:
1
Приготвяме крема, като в купа разбиваме двата белтъка с 50 г захар на твърд сняг.
2
В друга купа разбиваме сметаната с останалата захар. Към сметановата смес прибавяме ванилията, течния шоколад и есенцията ром. След това към сметаната много внимателно прибавяме и разбитите белтъци и разбъркваме добре, за да се смесят всички съставки.
3
Застиламе правоъгълна тава за печене с прозрачно фолио. Потапяме 4 бисквити в млякото и ги нареждаме на дъното на тавичката, като внимаваме, да не ги натискаме много или да не ги напоим твърде много, защото има опасност да се счупят.
4
След като наредим първия пласт бисквити изсипваме отгоре крема и поръсваме с малини.
5
Накрая нареждаме останалите 4 бисквити, потопени в мляко.
6
Покриваме отгоре със здраво стегнато прозрачно фолио и прибираме десерта в хладилник за няколко часа или докато се стегне кремът.
7
След това изваждаме сладкиша от формата, нарязваме го на равни парчета и декорираме по желание. Аз декорирах със стръкче мента, полях с малко малинов сок и разпръснах пресни малини.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: