Джурджурн

Дип от кисело мляко с лук и сумак
Източник: Бон Апети
Дата: 30.11.2011
Джурджурн
 
Необходими продукти:
200 г цедено кисело мляко
3 големи глави лук
3 с. л. зехтин
1 ч. л. сумак
1 ч. л. едро смлян лют червен пипер (без семки)
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Джурджурн

Лукът се задушава на слаб огън в сгорещения зехтин, докато стане карамелен. Оставя се да изстине леко.


2
Джурджурн 2

Киселото мляко се овкусява с малко сол и към него се прибавя лукът.


3
Джурджурн 3

Разбърква се и сместа се слага в чиния. Поръсва се с подправките.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

23.12.2013
Вкусът, който се е получил от сумакът - малко кисел, фруктов и леко стипчив, създава асоциации за арабската кухня.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


154 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: