Джолан "Бай Ганьо"

Ресторант "Бай Ганьо", град Свищов
Източник: Бон Апети
Дата: 07.12.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 свински джолан
маргарин за намазване
черен пипер, червен пипер и сол на вкус
100 гъби
50 г бекон
2-3 бейби моркова
1 глава лук
1 домат
1 чушка
1/2 в. ч. червено вино
1 с. л. доматено пюре
1 ч. л. чубрица
кашкавал за поръсване
1 стрък зелен лук за украса
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Джолан
Джоланът се слага в тава за печене, в която се налива малко вода. Месото се намазва с маргарин, посолява се и се поръсва с червен и черен пипер на вкус.
2
Джолан
След това тавата се завива с фолио и месото се пече 2 часа в предварително загрята фурна при температура 220 градуса.
3
Джолан
Лукът за соса се нарязва на полумесеци, а гъбите – на филии и се запържват в тиган с малко олио.
4
Джолан
Доматът се обелва и заедно с чушката се нарязва на малки кубчета. Зеленчуците се добавят в тигана и всичко се поръсва с чубрица и сол.
5
Джолан
Беконът се нарязва на малки кубчета и заедно с бейби морковите се прибавя към соса. Налива се виното и се изчаква да се редуцира, след което се сипва доматеното пюре и се разбърква добре.
6
Джолан
Изпеченият джолан се слага в керамична чиния тип "лодка" и се залива с готовия сос.
7
Джолан
Отгоре ястието се поръсва с настърган кашкавал и се украсява със стрък зелен лук. По желание се добавят люта чушка и резен лимон и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


142 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: