Джинджифилови сладки за вегани

За още повече празнично настроение
Източник: Бон Апети
Дата: 16.12.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г брашно
1/2 ч. л. сода бикарбонат
1 1/2 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. джинджифил
1/2 ч. л. канела
1 щипка карамфил
1 пакетче бурбонска ванилова захар
100 г меласа
100 г кокосово масло
100 г тъмна кафява захар „Демерара”
50 мл бадемово мляко


Начин на приготвяне:
1
Джинджифилови сладки за вегани
В купа се смесват ванилията, бакпулверът, содата, канелата, джинджифилът, карамфилът и брашното.
2
Джинджифилови сладки за вегани 2
В друга купа се разбиват меласата, предварително разтопеното кокосово масло и млякото. Прибавя се и захарта, и отново се разбива.
3
Джинджифилови сладки за вегани 3
Сухите съставки се добавят към течните, и се разбърква до хомогенизиране.
4
Джинджифилови сладки за вегани 4
Тестото се оформя като диск. Завива се във фолио и се прибира в хладилник за минимум 30 минути (може и за една нощ).
5
Джинджифилови сладки за вегани 5
След това се разточва върху плот и от него се изрязват различни формички.
6
Джинджифилови сладки за вегани 6
Пекат се 7 минути в загрята на 170 градуса фурна. След това се украсяват по желание с глазура или с цветни захарни шрифтове.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

29.12.2015
За 100 г. меласа съотношението 3:1 захар и вода как трябва да бъде?
6.
Изпрати
лично съобщение

01.08.2015
Интересен вкус, може би от меласата. Направих ги със захар \"Мусковадо\" и може би затова станаха много тъмни. Благодаря за вкусната и полезна рецепта :)
5.
Изпрати
лично съобщение

20.12.2014
Страхотни сладки, много са вкусни !
4.
Изпрати
лично съобщение

22.01.2015
Емма, меласата може да се замени с обикновена захар, разбъркана с вода в съотношение 3:1. Може да се замени също така и с мед.
3.
Изпрати
лично съобщение

22.01.2015
Росица, боичките изсъхват.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: