Джинджифилови сладки, като кулинарен подарък

Коледата не е същата без тези сладки, особено за децата
Източник: Бон Апети
Дата: 07.12.2011
Джинджифилови сладки, като кулинарен подарък
 
Необходими продукти:
300 г брашно
100 г кафява захар
175 г краве масло
8 с. л. кленов сироп
2 ч. л. сух джинджифил
1 ч. л сода бикарбонат
1 капсула ванилия
1 щипка канела

за глазурата:
2 белтъка
350 г пудра захар
2 с. л. лимонов сок
1 ванилия


Начин на приготвяне:
1
Джинджифилови сладки, като кулинарен подарък

Маслото и захарта се разбиват с миксер, докато станат на пухкава маса.


2
Джинджифилови сладки, като кулинарен подарък 2

Прибавят се  содата, джинджифилът, канелата, ванилията и кленовият сироп и отново се разбърква.


3
Джинджифилови сладки, като кулинарен подарък 3

Слага се брашното и пак се разбърква, докато се получи хомогенно тесто. Оформя се като фитил, завива се в стреч фолио и се оставя в хладилник за около 20–30 минути, да стегне.


4
Джинджифилови сладки, като кулинарен подарък 4

След това се разточва с дебелина около 0,5 см и от него се изрязват различни формички.


5
Джинджифилови сладки, като кулинарен подарък 5

Поставят се  върху хартия за печене (ако са в тефлонова тава не е необходимо) и се пекат в загрята на 180 градуса фурна за 10–12 минути.


6
Джинджифилови сладки, като кулинарен подарък 6

Белтъците се разбиват с лимоновия сок, прибавят се ванилията и пресятата пудра захар, като се разбива на най-ниска степен с миксер (гъстотата може да се регулира със захар или вода). Оцветява се по желание в различни цветове.


7
Джинджифилови сладки, като кулинарен подарък 7

След като сладките изстинат се украсяват с глазурата.


 


Съвети:

Добре е преди да сложите сладките да се пекат, да ги оставите да престоят за 10-ина минути в хладилника, защото тестото е маслено и трябва да е стегнато преди печене.

Глазурата трябва веднага да се покрие с фолио, защото много бързо изсъхва.



Подобни рецепти:
Коментари (22)
22.
Изпрати
лично съобщение

29.12.2019
Вкусни
21.
Изпрати
лично съобщение

06.01.2018
Вълшебни!
20.
Изпрати
лично съобщение

30.12.2016
Аз също използвах мед. Послушайте съвета за вкарването в хладилника преди фурната - моите станаха много меки и хрупквави, но се раздуха. ПС: от останалото количество глазура станаха прекрасни целувки
19.
Изпрати
лично съобщение

26.12.2016
Маги, на нас ни се получиха около 12 бр. по-големи сладки.
18.
Изпрати
лично съобщение

23.12.2016
Вече втора година приготвям такива.. всички ги обожават ;)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


217 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: