Джинджифилови бисквити

Източник: Cornelia Filipova
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 10.12.2014
Джинджифилови бисквити
 
Необходими продукти:
2 и 1/2 ч. ч. брашно
1 яйце
125 г краве масло ( 1/2 ч. ч.)
2/3 ч. ч. мед
1 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. сода за хляб
1 ч. л. сух джинджифил
1 ч. л. канела


Начин на приготвяне:
1
Пресява се брашното, заедно с бакпулвера, содата, джинджифила и канелата. Междувременно слагате маслото и меда да се разтопят на водна баня.
2
Разбивате изстиналото разтопено масло с меда и яйцето и към тази течна смес, малко по малко, добавяте сместа с брашното. Получава се маслено тесто.
3
Масленото джинджифилово тесто разточвате на блат, с дебелина около 3 мм и изрязвате джинджифиловите бисквити в желаната от вас форма, с формичките за сладки, с които разполагате.
4
Нареждате джинджифиловите сладки в голяма тава (например в тавата на фурната), в която предварително сте поставили хартия за печене и печете в загрята на 180 градуса фурна за 7-8 минути, докато леко се зачервят.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

03.12.2016
Горният слой е направен със сладкарски бои.
5.
Изпрати
лично съобщение

30.09.2016
как направихте слоя от горе
4.
Изпрати
лично съобщение

15.12.2015
Днес опитах тази рецепта. не знам дали защото очаквах повече, но трябва да кажа, че не ме впечарлиха изобщо като вкус. Джинджифила изобщо не се усеща, имам чувството, че трябва да се увеличи двойно. Е, изядоха се де, но пак ще трябва да опитам с повече от джинджифила.
3.
Изпрати
лично съобщение

18.01.2015
Невероятни са! ;) Молбата ми е да дадете и рецепта за украсата. Аз лично ги украсявам с шоколад - бял и черен, както и с маслен крем, оцветен с различна сладкарска боя! Благодаря предварително!
2.
Изпрати
лично съобщение

17.01.2015
винаги съм искала някой да ми ги направи,моите станаха ужасни
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: