Джардиниера

Италианска туршия
Източник: Бон Апети
Дата: 02.09.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 червени чушки
2 стръка селъри
2 моркова
1 глава карфиол
2 скилидки чесън
1 ч. ч. зехтин
1 ч. ч. бял винен оцет
1/2 ч. л. семе от копър
3 ч. л. сух риган
1 ч. л. черен пипер на зърна
1/2 ч. ч. сол


Начин на приготвяне:
1
Джардиниера

Чушките се нарязват на кубчета с размер 1 см. Морковът се обелва и се нарязва на шайби.

 


2
Джардиниера 2

Селърито се обелва и се нарязва по диагонал. Карфиолът се разделя на малки розички.

 


3
Джардиниера 3

Всички зеленчуци се смесват,  поръсват се със солта и се разбъркват. Покриват се с фолио за свежо съхранение и се оставят на стайна температура за 8–12 часа. След това се измиват добре с вода.

 


4
Джардиниера 4

Буркан от 1 л и 700 мл се слага в тенджера с вода и се вари 10 минути, да се стерилизира. Във водата се пуска и капачката.
 

5
Джардиниера 5

Към оцета се налива на тънка струйка зехтинът и се бърка постоянно, докато се получи емулсия. Добавят се натрошеният черен пипер, риганът, семената копър и смачканият чесън.
 

6
Джардиниера 6

Зеленчуците се слагат в буркана и се заливат с маринатата. Затваря се и се оставя в хладилник. Трябва да престои няколко дни преди сервиране.






Съвет: Ако имате миялна машина просто може да измиете буркана на висока температура, вместо да го стерилизирате във вода. Туршията може да се съхранява в хладилник до 2 седмици.


Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

02.10.2014
Солта май е много
6.
Изпрати
лично съобщение

04.09.2014
Получи се добре! Благодаря! Само не можах да намеря семена от копър, ама надали е болка за умиране :)
5.
Изпрати
лично съобщение

02.09.2014
ще изпробвам и тази рецепта
4.
Изпрати
лично съобщение

05.09.2013
луукс
3.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Такава е рецептата :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: