Джамбалая

Пищно и богато основно
Източник: Бон Апети
Дата: 16.05.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г пилешки пържоли от бут
300 г пресни скариди (почистени)
200 г пушена свинска наденица
150 г дългозърнест ориз
100 г бекон
600 мл пилешки бульон
1 консерва домати на кубчета (400 г)
4 скилидки чесън
3 стръка стеблена целина
1 зелена чушка
1 глава лук
1 дафинов лист
1 ч. л. кайенски пипер
1 ч. л. риган
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Джамбалая
Пилешкото месо се овкусява със сол и черен пипер и се запича от двете страни на грил тиган.
2
Джамбалая 2
След това се реже на кубчета.
3
Джамбалая 3
Беконът също се нарязва на кубчета, а наденицата – на шайби, и се запържват в сух съд.
4
Джамбалая 4
Изваждат се и в отделилата се мазнина се запържват нарязаните на ситно лук, чесън, чушка и целина.
5
Джамбалая 5
Добавя се оризът и след това се налива бульонът.
6
Джамбалая 6
Сипват се доматите, връщат се беконът и наденицата. Прибавя се и пилето.
7
Джамбалая 7
Овкусява се със сол, черен пипер, дафинов лист, ригана и кайенския пипер. Готви се, докато оризът се свари.
8
Джамбалая 8
Прибавят се почистените скариди и се разбърква внимателно.
9
Джамбалая 9
Похлупва се и се оставя 3–4 минути, докато скаридите станат готови.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

03.06.2024
Доста интересно предложение. За моя вкус беше малко тежко, но предполагам че за любителите на месото би било чудесно.
1.
Изпрати
лично съобщение

21.09.2017
Това е една от любимите рецепти на моето момче.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: