Джафрани пилау (Ориз с шафран и ядки)

Гост: Пракаш Мишра, професионален готвач
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Джафрани пилау (Ориз с шафран и ядки)
 
Необходими продукти:
250 г ориз Басмати
1-2 дафинови листа
4-5 с. л. масло
2-3 с. л. готварска сметана
2 с. л. пресен кориандър
1 с. л. нарязано кашу
1 с. л. нарязан бадем
1 ч. л. кимион на зърна
1 ч. л. стафиди
2 щипки шафран
лимонов сок и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Джафрани пилау (Ориз с шафран и ядки)
Оризът се сварява във вода (съотношение 3:1), в която са прибавени 1-2 с. л. масло, 1-2 дафинови листа и лимонов сок на вкус.
2
Джафрани пилау (Ориз с шафран и ядки) 2
В тиган се слагат останалото масло, кашуто, бадемите, ядките, кориандърът, кимионът и готварската сметана.
3
Джафрани пилау (Ориз с шафран и ядки) 3
Посолява се на вкус, разбърква се и се прибавя накиснатият в топла вода шафран.
4
Джафрани пилау (Ориз с шафран и ядки) 4
Сипва се изстиналият ориз, разбърква се и се запържва.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: