Дзадзики

Близко родство с българската салата
Източник: Бон Апети
Дата: 15.06.2011
Дзадзики
 
Необходими продукти:
400 г цедено кисело мляко
1 краставица
3 скилидки чесън
3 с. л. зехтин
1/2 връзка копър
сол на вкус

за пастата от маслини:
50 г маслини (обезкостени)
1 скилидка чесън
1 с. л. зехтин
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Дзадзики

Краставицата се обелва и се нарязва на дребни кубчета. 


2
Дзадзики 2

Чесънът се нарязва на много ситно и се намачква, за да не хрупа. 


3
Дзадзики 3

Цеденото кисело мляко се смесва с чесъна, прибавят се кубчетата краставицата и се налива зехтинът.


4
Дзадзики 4

Подправя се с наситнения копър, посолява се и се разбърква добре. 


5
Дзадзики 5

Всички продукти за пастата от маслини се пасират.


6
Дзадзики 6

Салтата се сервира, гарнирана с пастата от маслини, малко зехтин и стръкчета копър.


 


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

14.06.2019
Цедено мляко,много мента и копър,без мента не става.
1.
Изпрати
лично съобщение

16.09.2013
Не ми се получи като гръцкото дзадзики.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


174 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: