Дяволски заек

Крехко и сочно месце, с ароматно сосче
Източник: Бон Апети
Дата: 27.10.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 заек
2 с. л. свинска мас
1 с. л. червен пипер
4 скилидки чесън
1/2 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
3 с. л. брашно


Начин на приготвяне:
1
Дяволски заек
Заекът се нарязва на парчета, овкусява се със сол и черен пипер и се запържва в маста от всяка страна, до златисто. Добавят се наситнените чесън и магданоз.
2
Дяволски заек 2
След около 1 минута се залива с вода, колкото да покрие месото и се сипва червеният пипер. Похлупва се и се готви на тих огън около 50 минути.
3
Дяволски заек 3
След това месото се изважда.
4
Дяволски заек 4
Брашното се препича на сух тиган и се разтваря в малко студена вода.

5
Дяволски заек 5
Сипва се в соса и се оставя на умерен огън, като се бърка.
6
Дяволски заек 6
Щом сосът леко се сгъсти, се връща месото и ястието е готово за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

30.08.2015
Вкусно!
1.
Изпрати
лично съобщение

06.03.2015
ей това си е заек по български аз мога да го направя с вино и билки и червен пипер ще се получи доста хубаво ястие.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


250 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: