Дяволски заек

Източник: Бон Апети
Дата: 18.10.2002
Дяволски заек
 
Необходими продукти:
1 заек
50 г бекон
1 1/2 к. ч. олио
2-3 глави лук
3 моркова
1 стрък праз
1 парче пащърнак
2 с. л. сос "Уорчестър"
1 ч. л. къри
брашно за овалване


Начин на приготвяне:
1
Дяволски заек
Заекът се разрязва на пет порционни парчета. Беконът се нарязва на ивички и се запържва в 1/2 к. ч. нагорещено олио. Прибавя се нарязаният наедро лук.
2
Дяволски заек 2
Морковите и празът се нарязват на кръгчета, пащърнакът – на малки кубчета.
3
Дяволски заек 3
След като мазнината на бекона се стопи, се добавят нарязаните зеленчуци, сос "Уорчестър" и къри. Зеленчуците се сотират и се прехвърлят в голяма тенджера.
4
Дяволски заек 4
Заешкото месо се посолява, овалва се в брашно и се запържва в останалото олио от двете страни до златисто. Запържените парчета месо заедно с дреболиите се поставят в при зеленчуците. Залива се с топла вода, посолява се и се задушава 1 - 1 1/2 часа.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: