Двуцветен крем от тиква и бял шоколад

Ефектен десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 26.10.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за крема с тиква:
1 кг тиква (непочистена)
100 г захар
50 мл тъмен ром
1 ванилия
1/4 ч. л. канела
1 щипка индийско орехче

за крема с бял шоколад:
300 г цедено кисело мляко
200 мл животинска сметана
150 г бял шоколад
80 г захар


Начин на приготвяне:
1
Двуцветен крем от тиква и бял шоколад
Тиквата се почиства и се нарязва на парчета. Полива се с рома, поръсва се със захарта и се пече в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, докато омекне – около 30 минути.
2
Двуцветен крем от тиква и бял шоколад 2
Оставя се леко да се охлади и се пюрира. Овкусява се с канелата, индийското орехче и ванилията.
3
Двуцветен крем от тиква и бял шоколад 3
Шоколадовият крем се приготвя като шоколадът се разтопява и се смесва с цеденото кисело мляко, като се разбърква постоянно, за да не стане на бучки.
4
Двуцветен крем от тиква и бял шоколад 4
Животинската сметана се разбива със захарта, докато стане пухкава.
5
Двуцветен крем от тиква и бял шоколад 5
Прибавя се към шоколадовата смес се разбърква отново.
6
Двуцветен крем от тиква и бял шоколад 6
В стъклени чаши се сипва ред шоколадов крем и ред тиквен крем.
7
Двуцветен крем от тиква и бял шоколад 7
По желание десертът се поръсва с настърган шоколад. Охлажда се добре и се сервира.

Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

04.11.2015
Може би със сметана става по-тежък десерта :-) Аз използвах и по-малки купички.
3.
Изпрати
лично съобщение

04.11.2015
Не мога да се съглася ,че е лек десерт :) Но е много вкусен -да,определено! Аз не успях да намеря цедено кисело мляко ,но го заместих със заквасена сметана
2.
Изпрати
лично съобщение

01.11.2015
Първата реакция вкъщи беше \"не обичам тиква\", но купичките бяха празни накрая :-) Лек и вкусен десерт.
1.
Изпрати
лично съобщение

09.10.2015
кремът е страхотен,постарах се и моят да стане толкова красив като вашият :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: