Дупени картофи

Бързо, лесно и вкусно
Източник: Десисалва
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 14.05.2015
Дупени картофи
 
Необходими продукти:
1 кг картофи
масло за намазване
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Картофите се измиват много хубаво с четка, без да се белят.
2
Разполовяват се и всяка половинка се маже с масло от разрязаната страна, след което се захлупва в тавата и така всички половинки се нареждат една до друга.
3
Посоляват се и се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато кората на картофите стане златиста на цвят.

Съвети:
Добре е, картофите да се разполовят по дължина - така ще се изпекат по-бързо.
Малко е трудно, маслото да се намаже върху картофите, затова просто сложете по едно малко парченце масло върху всяка половинка.
Може да проверите, дали картофите са изпечени, като ги боднете с вилица.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


129 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: