Дунавски винен кебап

Гост: Илия Деведжиев, актьор
Източник: Бон Апети
Дата: 14.02.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г свинско филе
200 г гъби
1 червена чушка
1 зелена чушка
1 глава лук
1/2 в. ч. червено вино
6 с. л. олио
1 ч. л. чубрица
черен пипер и сол на вкус
1/2 в. ч. бяло вино
1/2 ч. л. кориандър
1 дафинов лист
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Дунавски винен кебап
Бялото вино се налива в купа, добавят се кориандърът и дафиновият лист и се поръсва с черен пипер. Месото се потапя в приготвената марината и се оставя да престои минимум 2 часа.
2
Дунавски винен кебап 2
Маринованото месо се нарязва на средни по големина парчета и се запържва в предварително загрятото олио. След като месото се зачерви, се налива червеното вино.
3
Дунавски винен кебап 3
Чушките се почистват от семето и се нарязват на малки парченца.
4
Дунавски винен кебап 4
Лукът се нарязва наедро, гъбите – на филии.
5
Дунавски винен кебап 5
При запърженото месо се сипват последователно лукът, гъбите и чушките.
6
Дунавски винен кебап 6
Кебапът се посолява, подправя се с чубрица и черен пипер и се разбърква добре.
7
Дунавски винен кебап 7
Когато зеленчуците се задушат, ястието е готово за сервиране. Порциите се поднасят с гарнитура от сварен ориз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


221 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: