Дунавски гювеч от сом

Източник: Бон Апети
Дата: 12.12.2003
Дунавски гювеч от сом
 
Необходими продукти:
1 сом (1,200 кг)
400 мл консервирани домати
200 г целина
4 моркова
1 голяма глава кромид лук
50 мл червено вино
5-6 скилидки чесън
1/4 връзка магданоз
1 стрък целина
1 ч. л. сол
галета за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Дунавски гювеч от сом
Рибата се почиства от вътрешностите и се отстраняват главата, опашката, перките и кожата. Нарязва се на дебели котлети, осолява се и се оставя да престои 10-15 минути.
2
Дунавски гювеч от сом 2
Лукът, морковът и чесънът се режат на тънки филийки, грудката целина се почиства и се нарязва на тънки ивички. Всичко се слага в купа и се залива с пюрираните домати и виното. Прибавят се нарязаните зеленчуци, накълцаният магданоз и целината.
3
Дунавски гювеч от сом 3
Гювечът за печене се намаслява и се поръсва обилно с галета. Дъното му се покрива със зеленчуците, поставят се рибните котлети и се похлупва.
4
Дунавски гювеч от сом 4
Гювечето се вкарва в предварително загрята до температура 150 градуса фурна. След като то се загрее, температурата се увеличава на 180 градуса и се пече до кулинарна готовност.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: