Друсан кебап по самоковски

Гост: бай Ангел, "Старата къща"
Източник: Бон Апети
Дата: 29.01.2004
Друсан кебап по самоковски
 
Необходими продукти:
700–800 г свинско контра филе (свински бут)
1 кг лук
3–4 домата
2–3 люти чушки
100 г свинска мас
50 мл червено вино
1 ч. л. чубрица
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Друсан кебап по самоковски
Месото се нарязва на дребни кубчета. Свинската мас се разтопява в дълбока тенджера, прибавя се месото, залива се с 1/2 ч. ч. вода и се задушава, докато поомекне.
2
Друсан кебап по самоковски 2
Към омекналото месо се добавя нарязаният наситно лук, посолява се и се разбърква. Похлупва се и през равни интервали от 1–2 минути тенджерата енергично се раздрусва с ръце. Задушава се около 10 минути.
3
Друсан кебап по самоковски 3
Доматите се нарязват на малки кубчета, лютите чушки се режат наситно и се слагат при задушените месо и лук. Овкусява се с подправките, налива се виното и се захлупва. Раздрусва се няколко пъти и се оставя да ври още 2–3 минути. При сервиране може да се поръси с накълцан магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


126 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: