Дробчета соте върху спанак и дресинг от сирене "Горгонзола"

Източник: Бон Апети
Дата: 02.05.2005
Дробчета соте върху спанак и дресинг от сирене
 
Необходими продукти:
1 кг пилешки дробчета
2-3 шепи спанак
1 ч. ч. брашно за паниране
1 ч. ч. олио за пържене
2-3 с. л. соев сос
2 ч. л. чубрица
1 ч. л. сол
1 щипка червен пипер
100 г царевично брашно
3-4 с. л. олио
1/2 ч. л. червен пипер
1 щипка бял пипер
1 щипка сол
100 г синьо сирене “Горгонзола”
100 мл зехтин
1 скилидка чесън
1 ч. л. балсамов оцет
1 ч. л. ябълков оцет
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Дробчета соте върху спанак и дресинг от сирене
Дробчетата се поливат със соевия сос и се оставят да престоят 10-15 минути. Брашното се смесва със солта, чубрицата и червения пипер.
2
Дробчета соте върху спанак и дресинг от сирене
Дробчетата се панират в брашното и се пържат по 5 минути от всяка страна. Изваждат се върху салфетка, за да се отнеме излишната мазнина.
3
Дробчета соте върху спанак и дресинг от сирене
Царевичното брашно се сварява в 600 мл вода (качамакът и водата са в съотношение 1 към 6), като непрекъснато се бърка.
4
Дробчета соте върху спанак и дресинг от сирене
Готовият качамак се излива в подходящ намазнен съд и се оставя да се охлади и стегне. След това се изважда върху дървена дъска и се нарязва на малки кубчета.
5
Дробчета соте върху спанак и дресинг от сирене
Качамачените кротончета се пържат в олио. Когато се зачервят, се поръсват с червен и бял пипер и сол.
6
Дробчета соте върху спанак и дресинг от сирене
За дресинга синьото сирене се намачква в купа, налива се зехтин, добавят се наситнената скилидка чесън, балсамов и ябълков оцет, сол. Бърка се до получаване на хомогенна смес, като се доливат 5-6 с. л. студена вода.
7
Дробчета соте върху спанак и дресинг от сирене
Спанакът се измива, нарязва се и се полива с дресинга. Дробчетата се разпределят в порциите, отстрани на всяка се прави венец от ивици спанак. Поръсва се с кротончета и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: