Дроб в пикантен сос

Интересна идея с вкусен финал
Източник: Бон Апети
Дата: 31.05.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г телешки черен дроб
150 мл бяло вино
100 г кисело мляко
3 стръка пресен лук
100 г зелени маслини (без костилки)
2 с. л. брашно
40 г краве масло
1 дафинов лист
2 стръка мащерка
2 скилидки чесън
1/4 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Дроб в пикантен сос
Дробът се реже надве, слага се в тенджера, заедно мащерката, целите скилидки чесън и дафиновия лист, и се вари до готовност.
2
Дроб в пикантен сос 2
След това дробът се изважда.
3
Дроб в пикантен сос 3
Бульонът от варенето на дроба се прецежда.
4
Дроб в пикантен сос 4
Маслините, лукът и магданозът се наситняват.
5
Дроб в пикантен сос 5
Брашното се запържва в маслото до златисто.
6
Дроб в пикантен сос 6
Налива се виното.
7
Дроб в пикантен сос 7
Когато алкохолът се изпари, се сипват 400 мл от прецедения бульон от варенето на дроба.
8
Дроб в пикантен сос 8
Бърка се, докато сосът се уплътни.
9
Дроб в пикантен сос 9
Прибавят се киселото мляко, маслините, магданозът, и лукът, и се овкусява със сол и черен пипер.

10
Дроб в пикантен сос 10
Дробът се реже на парчета и се залива със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

01.10.2015
Само да допълня, че в соса сложих и чаена лъжичка горчица :)
5.
Изпрати
лично съобщение

01.10.2015
Стана много вкусно! Соса чудесно допълва дроба.
4.
Изпрати
лично съобщение

31.08.2015
Спас, сосът е подходящ също и за пилешко и пуешко месо и за риба.
3.
Изпрати
лично съобщение

28.07.2015
Не знам момче ли е или не, не мисля и че е важно, факт е обаче, че се получава страхотен вкус, а соса наистина е ПРЕЛЕСТ
2.
Изпрати
лично съобщение

22.07.2015
СПАС ЯНКОВ момче ли си ...??? обикновено думичката \"прелест\" въобще не е в мъжкия речник (имам 2-ма сина). изказът ти в коментара е в типично женски стил. или това са трикове на модераторите с фалшив профил ??? поне внимавайте! А рецептата си заслужава да се опита!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: