Дроб сарми с лапад

Една малко по-различна рецепта за любимо нашенско ястие
Източник: Бон Апети
Дата: 21.04.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 агнешки комплект
150 г бисерен ориз
3 връзки лапад
2 връзки пресен чесън
2 връзки пресен лук
1 връзка магданоз
1/2 връзка джоджен
1/2 връзка копър
2 с. л. олио
1 с. л. пушен червен пипер
сол и черен пипер на вкус

за соса:
100 г заквасена сметана
1/2 връзка киселец
2 с. л. зехтин
1 ч. л. дижонска горчица
сокът от 1/2 лимон
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Дроб сарми с лапад
Агнешкият комплект се измива със студена вода. Агнешкият комплект се измива със студена вода. Черният дроб се отделя, а останалите дреболии се заливат с вода, колкото да ги покрие, и се сваряват до готовност. Охлаждат се. Бульонът се запазва.
2
Дроб сарми с лапад 2
Черният дроб се попарва в гореща вода за 3–4 минути. Охлажда се.
3
Дроб сарми с лапад 3
Всички дреболии се нарязват на малки кубчета.
4
Дроб сарми с лапад 4
Лукът, чесънът, копърът, джодженът и магданозът се наситняват.
5
Дроб сарми с лапад 5
В загрятото олио се запържват дреболиите и нарязаните зелении.
6
Дроб сарми с лапад 6
Прибавя се оризът, разбърква се и се подправя с червения пипер, сол и черен пипер на вкус.
7
Дроб сарми с лапад 7
Наливат се 500 мл от бульона от варенето и се оставя оризът да поема течността. Дърпа се от огъня.
8
Дроб сарми с лапад 8
Лападът се попарва с кипяща вода.
9
Дроб сарми с лапад 9
След това се шокира в леденостудена.
10
Дроб сарми с лапад 10
От плънката и листата лапад се завиват стегнати сарми.
11
Дроб сарми с лапад 11
Подреждат се в тенджера, налива се бульон, колкото да ги покрие, притискат се с чиния, похлупват се и се готвят на тих огън около 30 минути.
12
Дроб сарми с лапад 12
Киселецът се пасира със сметаната, лимоновия сок, горчицата и зехтина. Посолява се на вкус.
13
Дроб сарми с лапад 13
Сармите се поднасят със соса от киселец.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


157 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: