Дроб по дервенски

Източник: Бон Апети
Дата: 27.10.2003
Дроб по дервенски
 
Необходими продукти:
1 кг свински черен дроб
300 г бекон
50 мл бяло вино
по 1-2 щипки сол, босилек и черен пипер
100-200 г гъби
100-200 г стерилизиран арпаджик
1 глава кромид лук
1 морков
1/2 стрък праз лук
1-2 шепи сушени сини сливи
1/2 к. ч. олио
1 шепа орехови ядки
1 с. л. доматено пюре
1-2 скилидки чесън
1-2 зърна черен пипер
1 щипка босилек
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Дроб по дервенски
Всички зеленчуци за плънката се режат наситно. Сините сливи се накисват във вода, докато набъбнат, костилките им се отстраняват. Орехите се натрошават или се нарязват наедро.
2
Дроб по дервенски 2
В сгорещеното олио за 3-5 минути се запържват двата вида лук. Прибавят се морковите и гъбите, разбърква се и се пържи още около 5 минути. Слагат се сините сливи, залива се с 2-3 с. л. вода и се задушава, докато тя се изпари. Добавят се арпаджикът, доматеното пюре и накълцаният чесън. Разбърква се и ври, докато остане само на мазнина.
3
Дроб по дервенски 3
Дробът се нарязва на парчета с големината и дебелината на шницел и се овкусяват с подправките. Беконът се реже на фини ивици с формата на парчетата дроб и върху всяко парче бекон се поставя по парче дроб. Дробът се покрива с второ парче бекон, отгоре се поставя от плънката и се завива руло.
4
Дроб по дервенски 4
Получените рула се подреждат в намаслена тава, покриват се с остатъка от плънката, заливат се с виното и се добавят 3-4 с. л. вода. Ястието се пече около половин час при температура 180 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: