Дребни сладки "Домино"

Една от най-известните австрийски рецепти за сладки за кафе
Източник: Бон Апети
Дата: 15.08.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г брашно
300 г краве масло
150 г пудра захар
40 г какао
1 жълтък
3–4 с. л. прясно мляко
1 ванилия
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Дребни сладки
В кухненски робот се поставят маслото, пудрата захар, ванилията, солта и пресятото брашно и се разбъркват на бавни обороти. След това сместа се меси на ръка върху набрашнен плот и се разделя на две еднакво големи топки.
2
Дребни сладки
Едната половина от тестото се замесва с какаото. Двете тестени топки се оставят да стегнат за 30 минути в хладилник, след което се разточват върху набрашнен плот на блатове с дебелина 1 см.
3
Дребни сладки
Неравностите по края на двата блата се изрязват, така че да се оформят квадрати. Всеки от получените квадрати се нарязва на еднакви ивици с ширина 1 см.
4
Дребни сладки
Една до друга се подреждат по три ивици, като се редуват бяла и черна. Намазват се с разбития с млякото жълтък. Отгоре се поставя по още един ред ивици, като върху бяла се слага черна и върху черна - бяла, след което отново се намазват с разбития с мляко жълтък.
5
Дребни сладки
Така се правят още 2–3 реда и тестото се оставя да престои в хладилник около 20 минути, за да стегне.
6
Дребни сладки
Тестените блокчета се нарязват на сладки с дебелина 1/2 см, които се подреждат в покрита с хартия за печене тава. Пекат се в предварително загрята до 180 градуса фурна около 15 минути. Поднасят се охладени.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

26.10.2015
Любомира, тази рецепта не е наша и не сме я приготвяли, но все пак бихме препоръчали, преди да прибереш двата вида тесто в хладилника, да добавиш 1-2 с. л. прясно мляко към тестото с какаото.
1.
Изпрати
лично съобщение

19.10.2015
Здравейте, пробвах да направя тез сладки но не се получи. Защо като започнах да разточвам кафявата топка тя се разпадна?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: