Дорошман мольна понт

(Шаран по воденичарски от село Дорошма)
Източник: Бон Апети
Дата: 28.11.2002
Дорошман мольна понт
 
Необходими продукти:
1 1/2 кг шаран
50-100 г бекон
200 мл сметана
200 г печурки
2 зелени чушки
1 глава лук
1 ч. л. червен пипер
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Дорошман мольна понт
Шаранът се филетира, почиства се от костите, нарязва се на филии с дължина 3-4 см и се шпикова. Филетата се увиват с парченца бекон и се запържват в олиото. След това се изваждат.
2
Дорошман мольна понт 2
В същата мазнина се запържва нарязаният наситно лук, поръсва се с червен пипер. Гъбите се нарязват на ивички, чушките – на квадратчета и се прибавят към лука. Филетата се връщат в готовия сос. Ястието може да се сервира с гарнитура от макарони.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: