Домати, пълнени с маслини и кедрови ядки

Източник: Бон Апети
Дата: 20.04.2010
Домати, пълнени с маслини и кедрови ядки
 
Необходими продукти:
4 едри домата
150 г маслини (без костилки)
150 г кедрови ядки
2 моркова
2 скилидки чесън
3–4 листа босилек
3 с. л. зехтин
сол и бял пипер на вкус
сварен ориз или паста за карнитура


Начин на приготвяне:
1
Маслините, кедровите ядки и настърганите моркови се запържват за 2 минути в 2 с. л. от зехтина (с останалото се намазнява съдът за доматите). Към плънката се добавят накълцаните скилидки чесън и босилекът и се овкусява със сол и пипер.
2
На доматите се отрязва капаче и с лъжица се издълбава месестата част със семките. Пекат се в намазнен съд 5–6 минути на 200 градуса.
3
Доматите се пълнят и се пекат още 10 минути. Поднасят се с гарнитура от ориз или с някаква паста.
 
 
Съвет:
Кедровите ядки могат да бъдат заменени с орехови или с белени слънчогледови семки.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


196 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: