Доматена супа с боб и киноа

Постна, интересна, различна
Източник: Бон Апети
Дата: 08.10.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 консерви домати на кубчета (по 400 г)
1 консерва червен боб (400 г)
1 консерва бял боб (400 г)
50 г киноа
2 бр. пащърнак
2 глави лук
4 скилидки чесън
1 дафинов лист
1 връзка магданоз
1 л зеленчуков бульон
3 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Доматена супа с боб и киноа
Лукът и чесънът се наситняват и се запържват в сгорещения зехтин.
2
Доматена супа с боб и киноа 2
Добавят се обеленият и нарязан на кубчета пащърнак и отцеденият боб. Запържват се за кратко.
3
Доматена супа с боб и киноа 3
Прибавят се доматите.
4
Доматена супа с боб и киноа 4
Пускат се завързаните с конец стебла магданоз и дафиновият лист.
5
Доматена супа с боб и киноа 5
Налива се бульонът и се овкусява със сол и черен пипер.
6
Доматена супа с боб и киноа 6
Готви се, докато пащърнакът поомекне. След това дръжките магданоз се отстраняват.
7
Доматена супа с боб и киноа 7
Добавя се предварително измитата киноа.
8
Доматена супа с боб и киноа 8
Наливат се около 600 мл вода, готви се 10 минути и се дърпа от котлона. Оставя се за 5–10 минути, да омекне добре киноата.
9
Доматена супа с боб и киноа 9
Супата се сервира, поръсена с наситнени листенца магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

11.10.2020
Страхотна идея, направих я по-гъста като яхния, по наш вкус. Засища, идеална е за студените дни, а калориите са малко. Благодаря за хубавото предложение!
4.
Изпрати
лично съобщение

29.11.2015
Една от най-вкусните супи ,вкусовете се балансират много добре !Благодаря !
3.
Изпрати
лично съобщение

27.11.2014
Ммм, страхотна и различна.Влиза в тефтера ми и ще се готви редовно. Благодаря.
2.
Изпрати
лично съобщение

27.11.2014
Страхотна идея за боб! Опитите ми да готвя боб завършваха като супа от билички :) Не се бях сетила за готов сварен :)
1.
Изпрати
лично съобщение

27.11.2014
Вместо пъщърнак нарязах на малки кубчета глава целина, останах много доволна от резултата и понеже не обичам магданоз го заместих с малко босилек.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


245 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: