Доматена супа от Тоскана

В тази супа има всичко, с което Тоскана може да зарадва небцето ви - домати, чесън, безсолен хляб, пармезан и босилек
Източник: Бон Апети
Дата: 22.09.2021
Доматена супа от Тоскана
 
Необходими продукти:
1,5 кг домати
2 глави лук
2 скилидки чесън
1 франзела (стара)
400 мл пилешки бульон
7 с. л. зехтин
1 стрък розмарин
1 връзка босилек
4 стръка майорана
сол и черен пипер на вкус
50 г сирене „Пармезан” за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Доматена супа от Тоскана

Доматите се измиват, с нож се прави кръст от горната им страна и се бланшират за кратко във вряща вода. Изваждат се и се шокират в студена вода.

 


2
Доматена супа от Тоскана 2

Обелват се, семките се отстраняват и месестата част се нарязва на четири. Сокът също се запазва.

 


3
Доматена супа от Тоскана 3

Лукът и чесънът се обелват и се нарязват на кубчета. Розмаринът се измива, подсушава се, листенцата се отделят и се наситняват. Хлябът се нарязва на едри кубчета. В тенджера се загряват 6 с. л. от зехтина и в тях, при постоянно бъркане, се запържват  лукът, чесънът и розмаринът.

 


4
Доматена супа от Тоскана 4

Прибавя се хлябът и когато и той се запържи, се отделят 4 лъжици от сместа за гарниране.

 


5
Доматена супа от Тоскана 5

Доматите и отделеният сок се слагат в тенджерата и се оставят да се задушават около 15 минути. На петата минута се прибавя бульона. Овкусява се със сол и черен пипер. Босилекът и майораната се измиват, подсушават се и се наситняват. Прибавят се към супата и се пасира.

 


6
Доматена супа от Тоскана 6

Сервира се, като се гарнира със заделените кубчета запържен хляб, поръсва се с пармезан и отгоре се слага по малко зехтин. Украсява се с листа майорана.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

09.03.2022
надмина очакванията ни :)
1.
Изпрати
лично съобщение

28.01.2014
мммммммммммм ;)))
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


204 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: