Доматен бульон с миди

Източник: Бон Апети
Дата: 22.07.2003
Доматен бульон с миди
 
Необходими продукти:
100 г мидени ядки
1 кг домати
1 голям морков
1 малка глава лук
3–4 с. л. зехтин
2–3 скилидки чесън
1 връзка дръжки от магданоз
1 ч. л. мащерка
1 стрък босилек
1 ч. л. сол
3 филии стар хляб
6–7 с. л. олио
1 малка зелена чушка
5–6 листа магданоз
2–3 листа босилек
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Доматен бульон с миди
Морковът се реже през средата, след това надлъжно и още веднъж на половина. Запича се в сух тиган, докато започне да се карамелизира, слагат се зехтинът, едро нарязаният лук и скилидките чесън, след което се разбърква и се похлупва за 1/2 минута. Добавят се едро нарязаните домати, накълцаните стебла магданоз и солта и се оставя да ври на тих огън под капак 15–20 минути.
2
Доматен бульон с миди 2
Свареният бульон се прецежда през цедка, като леко се намачква, за да се изцеди сосът. Добавят се мидените ядки, нарязаните мащерка, листа босилек и магданоз, бульонът се кипва отново и е готов за сервиране.
3
Доматен бульон с миди 3
Кротоните се приготвят, като чушката се реже на съвсем ситни кубчета и се запържва в олиото заедно с листата магданоз и босилека за около 1/2 минута.
4
Доматен бульон с миди 4
Олиото от запържените чушки и подправки се прецежда, посолява се и се прехвърля в тавичка с нарязания на малки кубчета хляб. Рабърква се и се пече 10 минути на силно загрята фурна. Сервира се като предястие с изпечените кротони.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


241 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: