Домашно приготвен хляб

Източник: Клара Купенска
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 15.03.2016
Домашно приготвен хляб
 
Необходими продукти:
1 кг бяло брашно
1 пакетче мая
3 с. л. зехтин
1 ч. л. сол
маково семе
вода


Начин на приготвяне:
1
Брашното се пресява в дълбок съд.
2
Добавят се солта, зехтинът, около 300 мл топла вода и маята, предварително разтворена в хладка вода.
3
Замесва се меко тесто и се оставя да втаса, покрито с прозрачно фолио (или кърпа).
4
След като втаса, тестото се омесва повторно, оформя се и с нож се правят декоративни шарки.
5
Поръсва се с маково семе и се пече около 30 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.



Съвет:
Ако не постите, може да намажете хляба с разбито яйце, за да полепне маковото семе по-добре.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

29.12.2016
С брашно от лимец и ръж
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: