Домашно пиле по свищовски

Гост: Милена Евтимова, ресторант "Свищов"
Източник: Бон Апети
Дата: 09.12.2006
Домашно пиле по свищовски
 
Необходими продукти:
2 с. л. пълномаслен маргарин
2 с. л. доматено пюре
1 с. л. брашно
черен пипер и сол на вкус
1 пиле
500 г картофи
200 г гъби
100 г бекон
3 глави лук
2 моркова
1 лимон
2 стръка целина
5-6 зърна бахар
2-3 листа дафинов лист
1/2 ч. ч. олио (100 мл)
1 в. ч. бяло вино


Начин на приготвяне:
1
Домашно пиле по свищовски
Пилето се нарязва на порционни парчета и се посолява.
2
Домашно пиле по свищовски 2
Олиото се загрява в дълбок тиган, слага се и маргаринът и парчетата пилешко се запържват до златисто. След това месото се прехвърля в глинен гювеч.
3
Домашно пиле по свищовски 3
Лукът се нарязва наедро и се запържва в мазнината, в която е пържено пилето.
4
Домашно пиле по свищовски 4
Добавят се нарязаните наедро моркови, след това се сипват гъбите, също нарязани на едри парчета, и се задушават.
5
Домашно пиле по свищовски 5
В доматеното пюре се сипва брашното, разбърква се и се разрежда с малко вода.
6
Домашно пиле по свищовски 6
Задушените зеленчуци се заливат с доматеното пюре, поръсват се с черен пипер и се разбъркват.
7
Домашно пиле по свищовски 7
Беконът се нарязва на лентички и се прибавя към зеленчуците заедно с нарязаната наедро целина. Лимонът се обелва, нарязва се на малки парчета и също се слага в соса.
8
Домашно пиле по свищовски 8
Месото се изважда от гърнето, на дъното се слагат обелените и нарязани на половинки картофи, а върху тях се сипват задушените зеленчуци с бекона.
9
Домашно пиле по свищовски 9
Налива се бялото вино, разбърква се и се добавя малко вода, колкото да покрие продуктите. Подправя се с бахар и дафинов лист, посолява се и накрая се връща пилето.
10
Домашно пиле по свищовски 10
Гювечът се затваря с капак и ястието се пече 30 минути в предварително загрята фурна при температура 220 градуса. След това температурата се намалява на 180 градуса и се пече още около 90 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


224 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: