Домашни тарали

Италиански гевречета
Източник: Бон Апети
Дата: 06.04.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г брашно
200 мл бяло сухо вино
120 мл зехтин „Екстра върджин”
1 ч. л. сол
2 ч. л. сух босилек


Начин на приготвяне:
1
Домашни тарали
Солта се разтваря във виното и то се налива към брашното. Прибавят се зехтинът и босилекът.
2
Домашни тарали 2
Разбърква се и се замесва гладко тесто, което се оставя да почине за 30 минути, покрито с фолио за свежо съхранение.
3
Домашни тарали 3
Тестото се разрязва на парчета, от които се оформят фитили. Те също се нарязват на парчета и от тях се оформят още по-малки фитили, които се завиват като гевречета.
4
Домашни тарали 4
Готовите гевречета се потапят в подсолена вряща вода и щом изплуват на повърхността се изваждат, подсушават се и се нареждат в тави с незалепващо покритие.
5
Домашни тарали 5
Пекат се около 40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.



Съвет:
Босилекът може да се замени с риган, черен или червен пипер. Добре е, плотът да е набрашнен, за да не залепнат гевречетата.

Подобни рецепти:
Коментари (16)
16.
Изпрати
лично съобщение

16.04.2020
Здравейте, Мария! За да станат твърди таралите - възможно е да сте месили твърде много тестото, или пък да не сте го оставили да почине достатъчно (поне 30 мин.) И накрая има вероятност да са се изсушили при печенето.
15.
Изпрати
лично съобщение

08.04.2020
Здравейте, моите тарали станаха изключително твърди и негодни за ядене, въпреки че спазих рецептата. Визуално обаче станаха много добре. Може ли съвет какво евентуално се е объркало в приготвянето?
14.
Изпрати
лично съобщение

11.06.2017
Направих ги с пънозърнесто брашно и добавих пресен босилек, сушени домати и лъжичка паста от маслини. Нямах вино под ръка, затова добавих прясно мляко 200 мл. Станаха изключително ароматни и вкусни.
13.
Изпрати
лично съобщение

16.07.2014
Таралите са любимите гевречета на нашето семейство. Видях рецептата и веднага си я разпечатах. Направихме гевречетата с дъщеря ми, но с 200гр ръжено и 300гр пшенично брашно, т.е. \"ръжени тарали\". Според мен се получиха добре. Хапнахем ги. Вече нама да си купуваме, а ще си ги приготвямве сами в къщи :) Ще експериментирам с подправките и с различни видове брашно. Благодаря за рецептата!
12.
Изпрати
лично съобщение

19.06.2014
Страхотно мезе за бирата и Световното :) Става бързо и лесно :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: