Домашни еклери

Лесни и вкусни еклери с яйчен крем и шоколад
ТИТЛА: Чирак
Дата: 17.12.2017
Домашни еклери
 
Необходими продукти:
за тестото:
3 ч. ч. брашно
3 ч. ч. вода
1 1/2 ч. ч. олио
10 яйца
1 щипка сол

за крема:
1 л прясно мляко
1 ч. ч. захар
4 яйца
6 с. л. брашно
1 есенция ванилия (ром, лимон или друг вид по избор)


Начин на приготвяне:
1
Водата и олиото се наливат в дълбок съд и се загряват на котлона, докато сместа кипне. Добавят се брашното и солта и се бърка, докато тестото започне да се отделя от стените на съда. Оставя се да изстине. Едно по едно се прибавят яйцата и се бърка, докато се получи меко тесто, от което върху хартия за печене, с пош се шприцоват лентички (около 10-15 см). Пекат се около 15-20 минути (до златисто) в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Изваждат се и се оставят да изстинат.
2
За крема се смесват 100 мл от млякото, яйцата и брашното. Останалото мляко се загрява на котлона, заедно със захарта и есенцията. Преди да кипне, се сипва яйчената смес и се бърка непрекъснато, на слаб огън, докато се получи гъст крем, който се оставя да изстине.


3
Кремът се сипва в шприц с твърд накрайник и с него пълним еклерите. По желание ги украсяваме с разтопен на водна баня шоколад.


Съвет:
Важно е да се спазва охлаждането на продуктите, защото ако тестото не е изстинало, яйцата може да се сготвят.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: