Домашна свинска наденица с бобена салата

Нашенска класика
Източник: Бон Апети
Дата: 17.11.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг свинска плешка
2 скилидки чесън
1/4 връзка магданоз
2 стръка пресен лук
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. див кимион
сол и черен пипер на вкус
черва за пълнене

за боба:
300 г едър бял боб (смилянски, софенка)
100 мл олио
2 стръка праз
1 връзка джоджен
1 с. л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Домашна свинска наденица с бобена салата
Лукът, чесънът и магданозът за наденицата се нарязват на ситно.
2
Домашна свинска наденица с бобена салата 2
Месото се реже на кубчета и се подправя със сол, черен и червен пипер, както и с леко стрития в хаванче кимион. Оставя се известно време, за да се овкуси добре.
3
Домашна свинска наденица с бобена салата 3
След това се смила с едрата решетка на месомелачката и се разбърква с магданоза, лука и чесъна.
4
Домашна свинска наденица с бобена салата 4
Червата се накисват във вода, изваждат се и се нанизват на накрайника на месомелачката. Месото се пълни в червата, като се оформят наденички.
5
Домашна свинска наденица с бобена салата 5
Пекат се на грил от всички страни до готовност.
6
Домашна свинска наденица с бобена салата 6
Бобът за салатата се сварява, като първата вода се изхвърля.
7
Домашна свинска наденица с бобена салата 7
Празът и джодженът се наситняват. Запържват се в олиото. Добавя се червеният пипер и се дърпа от огъня.
8
Домашна свинска наденица с бобена салата 8
Бобът се отцежда и се разбърква със запръжката. Овкусява се със сол и черен пипер.
9
Домашна свинска наденица с бобена салата 9
Наденичките се поднасят с бобената салата.



Съвет: На 1 кг месо се слагат 15-20 г сол.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


250 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: