Домашна майонеза

Източник: Бон Апети
Дата: 08.12.2009
Домашна майонеза
 
Необходими продукти:
4 жълтъка
200 мл олио
1 с. л. ябълков оцет
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Домашна майонеза
Жълтъците се сипват в купа. Към тях на тънка струя се добавя олиото, като сместа се разбива с телена бъркалка или с миксер.
2
Домашна майонеза 2
След като се получи кремообразна консистенция, се добавят оцетът, сол и черен пипер. Майонезата може да се поднесе със задушени зеленчуци – аспержи, броколи, брюкселско зеле или варени яйца.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

16.01.2014
Ако е станала малко по-течна, има ли начин да се посгъсти?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


199 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: